Geschiedenis

DE SCHALMEI :

 

In 1957 werd ‘De Schalmei’ in Wezel opgericht als een volkskoor.

Door de jaren heen heeft het zich ontwikkeld tot een meerstemmige formatie die van vele markten thuis is, van klassiek tot de meest moderne composities. De Schalmei liet zijn stem horen in heel wat Europese landen oa: Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Ierland en heeft reeds meer dan 500 uitvoeringen op haar actief.

Hoogtepunten zijn de opvoering van de Messa a 4 voci van Monteverdi in de Notre Dame van Parijs, de uitvoering van het Requiem van Mozart, de concertreis in Spanje met een optreden in het Benedictijns klooster van Montserrat en de kathedraal van Barcelona en het jubileumconcert n.a.v. 50 jaar “De Schalmei” met de Krönungsmesse van Mozart. Het 60 jarig bestaan werd gevierd met oa. een dubbel kleinkunst concert en een jubileumconcert. Het koor staat momenteel onder de deskundige leiding van dirigent: Jeroen Driessens.

Naast enthousiaste koorrepetities worden er ook vele culturele en toeristische nevenactiviteiten georganiseerd. Momenteel bestaat de groep uit een een 40-tal zangers.